jueves, 30 de enero de 2014

El pa de sempre  es el elaborat de forma artesanal a les 
fleques.


Avui dia, trobem pa pràcticament “en qualsevol lloc”. Gasolineres, basars, tendes de tot tipus… Quines diferències hi ha entre aquest pa i el que elaborem de forma artesanal a les fleques? Moltes, és clar.




L'escorça i la sola d'un pa artesà “parlen” (sí, parlen… el bon pa, fins i tot, “canta”, ); la molla *gelatinosa d'un bon pa artesà aguanta la humitat; el pa artesà aguantarà molts dies; l'olor, el sabor... lògicament són diferents. I per descomptat, la diferència bàsica: el temps. Sempre ho hem dit: el temps és l'ingredient principal d'un bon pa.

Durant bastant temps al pa se li ha perdut el respecte. Des del Gremi, i cadascun dels forners artesans a títol individual, vam seguir demostrant el nostre amor pel treball i la tradició fornera, i el nostre compromís amb els consumidors.

Els nostres forns estan oberts: esteu tots convidats a “passar”, com si estiguéssiu a casa, per veure com treballem: amb millores, amb avançaments en relació al passat, però respectant i recuperant les tradicions de les generacions que ens van precedir.

Continuem fomentant i defensant la Cultura del Pa.














Hoy en día, encontramos pan prácticamente “en cualquier lugar”. Gasolineras, bazares, tiendas de todo tipo… ¿Qué diferencias hay entre este pan y el que elaboramos de forma artesanal a las panaderías? Muchas, está claro.

La corteza y la suela de un pan artesano “hablan” (sí, hablan… el buen pan, incluso, “canta”); la miga gelatinosa de un buen pan artesano aguanta la humedad; el pan artesano aguantará muchos días; el olor, el sabor... lógicamente son diferentes. Y por supuesto, la diferencia básica: el tiempo. Siempre lo hemos dicho: el tiempo es el ingrediente principal de un buen pan.

Durante bastante tiempo al pan se le ha perdido el respeto. Desde el Gremio, y cada uno de los panaderos artesanos a título individual, seguimos demostrando nuestro amor por el trabajo y la tradición panadera, y nuestro compromiso con los consumidores.

Nuestros hornos están abiertos: estáis todos invitados a “pasar”, como si estuvierais en casa, para ver como trabajamos: con mejoras, con adelantos en relación al pasado, pero respetando y recuperando las tradiciones de las generaciones que nos precedieron.

Continuamos fomentando y defendiendo la Cultura del Pan

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